Datum
<< Předchozí týden
v
v
Následující týden>>
Váha porce
Popis
Název
Cena
[Collapse]Datum: pondělí 20.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150g Menu 1Vepřová kýta na mrkvi a hrášku, vařený brambor / 1,3 /57,30
  150gMenu 2Hovězí kostky na hříbkách, rýže / 1 /66,50
  300gMenu 3Penne se zeleninou ratatouille, sypané sýrem / 1,3,7 / 55,60
  300gMenu 4Zeleninový salát s dipem ze sušených rajčat a pražskou šunkou / 1,3,7 /78,20
  200gNadstandardKuřecí steak zapečený šunkou, broskví a sýrem, tatarská omáčka, hranolky / 3,7,10 /79,30
   Polévka 1Drůbeží vývar s mrkví a kukuřicí / 9 /14,40
   Polévka 2Minestrone (zeleninová s drcenými rajčaty, sýr) / 1,7,9 /18,30
[Collapse]Datum: úterý 21.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150g Menu 1Hovězí po pražsku, houskový knedlík / 1,3,7 /66,20
  150gMenu 2Jaternice, kysané zelí, vařený brambor / 1 /52,20
  3 ksMenu 3Bavorské vdolečky s povidly a tvarohem / 1,3,7 /49,30
  300gMenu 4Míchaný okurkovo-rajčatový salát s tzatziky, jogurtem a kuřecími kousky / 7 /75,20
  200gNadstandardKuřecí kapsa plněná šunkou, sušenými tomaty a sýrem, bramborové plátky / 7 /79,50
   Polévka 1Krupicová s vejcem / 1,3,9 /15,30
   Polévka 2Zelná polévka s uzeným masem / 1,3,7,9 /14,70
[Collapse]Datum: středa 22.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Hamburská vepřová kýta, houskový knedlík / 1,3,7,9,10 /56,60
  150gMenu 2Smažená mozzarella balená ve slanině, vařený brambor, tatarská omáčka / 1,3,7,10 /56,50
  200gMenu 3Zapečené brambory s masovou směsí a sýrem / 1,7 /68,50
  300gMenu 4Zeleninový salát s kousky vepřové panenky a tomatový dip / 3,7 /60,90
  200gNadstandardItalské lasagne s kuřecím masem, žampiony a smetanovou omáčkou, zapečené sýrem / 1,3,7,9 /77,40
   Polévka 1Krkonošské kyselo / 1,3,7 /18,20
   Polévka 2Drožďová polévka / 1,7,9 /14,50
[Collapse]Datum: čtvrtek 23.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Kuřecí nudličky s pórkem a kari pastou,zjemněné smetanou(pálivé), jasmínová rýže / 1,7 /55,20
  250gMenu 2Květákový mozeček, vařený brambor / 1,3,7 /53,60
  150gMenu 3Plněné žampiony mletým masem, zapečený nivou, bramborová kaše / 1,3,7 /55,10
  300gMenu 4Zeleninový salát s tomatovým dresinkem a kuřecími řízečky / 1,3,7 /78,40
  200gNadstandardDomácí bulka s trhaným kachním masem, karamelizovaná cibulka, hranolky / 1,3,7 /105,50
   Polévka 1Hovězí polévka s játrovými knedlíčky / 1,3,9 /18,00
   Polévka 2Ruský boršč / 1,7,9 /17,60
[Collapse]Datum: pátek 24.05.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Kuřecí kousky na žampionech a smetanové omáčce, těstoviny / 1,3,7,9 /54,50
  150gMenu 2Přírodní vepřové dušené v kapustě, vařený brambor / 1 /58,60
  4 ksMenu 3Domácí buchty s mákem a tvarohem / 1,3,7 /48,30
  300gMenu 4Míchaný salát s bylinkovým dresinkem, hermelínové nugetky / 1,3,7 /79,30
  200gNadstandardVepřová panenka, fazolové lusky na slanině, česnekový dip, americké brambory / 1,3,7 /84,20
   Polévka 1Pórková polévka s vejcem / 1,3,9 /16,10
   Polévka 2Rychlá hovězí polévka z mletého masa / 1,9 /17,30

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky zní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ V NAŠÍ JÍDELNĚ

V restauraci na viditelném místě je vyvěšen SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek.

U P O Z O R N Ě N Í

Každé restaurační zařízení, jako výrobce pokrmů, je povinno označit vyrobený pokrm tou alergenní složkou, kterou výrobek obsahuje.
Strávník musí být o složení jídla a obsahu jednotlivých alergenů v daném pokrmu informován. Označení má pouze informační funkci a každý strávník, s ohledem na svůj zdravotní stav, si musí obsah uvedených alergenů nevhodných pro jeho stravování kontrolovat sám. Provozovatel za výběr strávníka, při dodržení označení složení výrobku v nabídce jídel, nenese odpovědnost.