Datum
<< Předchozí týden
v
v
Následující týden>>
Váha porce 
Popis 
Název 
Cena 
[Collapse]Datum: pondělí 22.07.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Vepřová plec na pepři, houskový knedlík / 1,3,7 /53,80
  300gMenu 2Šoulet s šunkou od kosti, smažená cibulka / 1,6 /47,50
  300gMenu 3Tagliatelle s kuřecím masem,špenátem, smetanová omáčka / 1,3,7 /62,10
  300gMenu 4Zeleninový salát s tuňákem (steak) a cream fresh / 1,3,4,7 /76,20
  200gNadstandardKuřecí steak zapečený šunkou a sýrem s tomatovo-rukolovým dipem, hranolky / 3,7 /76,30
   Polévka 1Kapustová polévka s rýží 13,70
   Polévka 2Cuketová krémová polévka / 1,7 /17,30
[Collapse]Datum: úterý 23.07.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Vepřová krkovice na kmíně podávaná s červeným zelím, bramborový knedlík / 1,3,7 /56,50
  150g Menu 2Špagety s masovým ragú, zjemněné smetanou, sypané rukolou / 1,3,7 /62,60
  150gMenu 3Kuřecí gordon bleu s bramborovou kaší / 1,3,7 /69,60
  300gMenu 4Velký míchaný salát s balkánským sýrem a červenou cibulí / 7 /60,50
  200gNadstandardVepřový steak zapečený papričkami Jalapeňo a cheddarem,americké brambory,česnek dip /3,7/76,40
   Polévka 1Hovězí vývar s masem a zeleninou / 1,3,9 /14,80
   Polévka 2Kyselačka s houbami a bramborem / 1,3,7 /13,20
[Collapse]Datum: středa 24.07.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Máslový sekaný řízek se sýrem s bramborovou kaší, kyselou okurkou / 1,3,7 /54,60
  150gMenu 2Masová směs dvou barev (kuřecí, vepřová játra), jasmínová rýže / 1,3,7 /54,20
  200gMenu 3Dušená zelenina na másle, kuřecí nudličky ve směsi koření / 7 /65,60
  300gMenu 4Rýžový nákyp se švestkami / 3,7 /46,20
  200gNadstandardKuřecí kapsa plněná sušenými tomaty a camembertem, krokety, rukolový dip / 1,3,7 /76,70
   Polévka 1Drůbeží vývar s celestýnskými nudlemi / 1,3,7,9 /14,40
   Polévka 2Čočková polévka s párkem / 1,3 /14,50

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky zní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ V NAŠÍ JÍDELNĚ

V restauraci na viditelném místě je vyvěšen SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek.

U P O Z O R N Ě N Í

Každé restaurační zařízení, jako výrobce pokrmů, je povinno označit vyrobený pokrm tou alergenní složkou, kterou výrobek obsahuje.
Strávník musí být o složení jídla a obsahu jednotlivých alergenů v daném pokrmu informován. Označení má pouze informační funkci a každý strávník, s ohledem na svůj zdravotní stav, si musí obsah uvedených alergenů nevhodných pro jeho stravování kontrolovat sám. Provozovatel za výběr strávníka, při dodržení označení složení výrobku v nabídce jídel, nenese odpovědnost.