Datum
<< Předchozí týden
v
v
Následující týden>>
Váha porce
Popis
Název
Cena
[Collapse]Datum: pondělí 15.07.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  300gMenu 1Povidlový blboun s perníkem, cukrem, máslem a tvarohem / 1,3,7 /61,20
  150g Menu 2Kuřecí soté s pórkem a paprikou, rýže / 1,7 /67,40
  150gMenu 3Vepřové kostky na majoránce a česneku, bramborová kaše / 1,3,7 /56,60
  300gMenu 4Trhané salátové lístky s kukuřicí, fazolkami, chorizem a vejcem, farmářský dresink / 3,7 /66,20
  200gNadstandardVepřový steak zapečený zeleninou a mozzarelou, americké brambory / 7 /76,60
   Polévka 1Drůbeží vývar s masem a těstovinou / 1,3,9 /13,20
   Polévka 2Pórková krémová / 1,3,7,9 /14,50
[Collapse]Datum: úterý 16.07.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  300gMenu 1Zapečené těstoviny se šunkou a kyselou okurkou / 1,3,7 /48,70
  300gMenu 2Velký žemlový knedlík s uzeným masem, slaninou a houbami, bílé zelí, cibulka / 1,3,7 /58,60
  150g Menu 3Vepřové po srbsku, bramborové halušky / 1,3 /58,50
  300gMenu 4Míchaný zeleninový salát s vejcem a tuňákem / 3,4,7 /61,60
  200gNadstandardLosos pečený v listovém těstě, pečený brambor, koprová majonéza / 1,3,4,7 /120,50
   Polévka 1Zeleninová s drožďovým drobením / 1,3,7,9 /13,50
   Polévka 2Rybí krémová / 1,4,7,9 /19,40
[Collapse]Datum: středa 17.07.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Dalmatské čufty, houskový knedlík / 1,3,7 /58,40
  150gMenu 2Vepřová kýta na bylinkách a bílém víně, těstoviny / 1,3 / 57,30
  150gMenu 3Cmunda po kaplicku ( bramborák s uzeným masem a zelím ) / 1,3,7 /56,20
  300gMenu 4Salátový zeleninový salát, tofu, kari dip / 3,6 /73,30
  200gNadstandardItalské lasagne s boloňským ragů, zapečené sýrem /1,3,7 /77,20
   Polévka 1Hovězí polévka s masem a koriandrem / 9 /13,20
   Polévka 2Bramborová s paprikou / 1,3,9 /13,20
[Collapse]Datum: čtvrtek 18.07.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Vepřové na česneku, špenát, bramborové špalíčky / 1,3 / 58,40
  150gMenu 2Kuřecí švejžužu s rýží / 1,3 /57,60
  300gMenu 3Bramborový knedlík plněný uzeným masem, červené zelí se švestkami / 1,3 /62,10
  300g Menu 4Rajčatový salát se zakysanou smetanou a balkánským sýrem / 7 /73,20
  200gNadstandardKuřecí prsa, krevetová omáčka, krokety / 1,2,3,7,14 / 79,20
   Polévka 1Drůbeží vývar, játrová zavářka / 1,3,9 /13,10
   Polévka 2Krkonošské kyselo / 1,3,7 /18,20
[Collapse]Datum: pátek 19.07.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150g Menu 1Rolovaná vepřová roláda s hořčicí, bramborová kaše, silná šťáva / 1,7,10 /60,30
  150g Menu 2Sekaná, svíčková, houskový knedlík / 1,3,7,9,10 /58,20
  200g Menu 3Čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou / 1,3 /60,50
  300gMenu 4Trhané lístky, ananas, mango, chilly, krevety / 4,14 /77,40
  200gNadstandardVepřový steak, hruškové chutney, americké brambory 77,40
   Polévka 1Zeleninový vývar s rýží / 9 /12,20
   Polévka 2Krémová česnečka / 1,7 /14,50

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky zní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ V NAŠÍ JÍDELNĚ

V restauraci na viditelném místě je vyvěšen SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek.

U P O Z O R N Ě N Í

Každé restaurační zařízení, jako výrobce pokrmů, je povinno označit vyrobený pokrm tou alergenní složkou, kterou výrobek obsahuje.
Strávník musí být o složení jídla a obsahu jednotlivých alergenů v daném pokrmu informován. Označení má pouze informační funkci a každý strávník, s ohledem na svůj zdravotní stav, si musí obsah uvedených alergenů nevhodných pro jeho stravování kontrolovat sám. Provozovatel za výběr strávníka, při dodržení označení složení výrobku v nabídce jídel, nenese odpovědnost.