Datum
<< Předchozí týden
v
v
Následující týden>>
Váha porce
Popis
Název
Cena
[Collapse]Datum: pondělí 16.09.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Debrecínský guláš, houskový knedlík / 1,3,7,10 /54,80
  150g Menu 2Kuřecí stehno alá bažant, bramborový knedlík / 1,3 /51,20
  300gMenu 3Čočka po mexicku, sázená vejce / 1,3 /44,50
  300gMenu 4Salát Waldorf ( ledový salát, řapíkatý celer, ořechy, zálivka, kuřecí maso) / 3,5,7,9 /71,40
  200gNadstandardVepřový steak zapečený slaninou a sýrem, americké brambory / 3,7 /76,20
   Polévka 1Uzená s kroupami / 9,13 /13,90
   Polévka 2Rajská polévka s těstovinou / 1,3,7 /14,30
[Collapse]Datum: úterý 17.09.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Smažený camembert, vařený brambor, tatarská omáčka / 1,3,7,10 /58,20
  150gMenu 2Plněný paprikový lusk,rajská omáčka, jasmínová rýže / 1,3,7,9 /55,30
  300gMenu 3Rizoto z vepřového masa se zeleninou, sypané sýrem, kyselá okurka / 7,9 /48,20
  300gMenu 4Míchaný zelný salát, česnekový dresink, kuřecí kebab / 3,7 /77,20
  200gNadstandardKrůtí prsa zapečená listovým špenátem a nivou, hranolky / 3,7 /76,90
   Polévka 1 Drůbeží vývar s masem a zeleninou / 1,3,9 / 13,50
   Polévka 2Hrachová polévka s houskou / 1,3,7 /12,50
[Collapse]Datum: středa 18.09.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Budějovická hovězí pečeně, houskový knedlík / 1,3,10 /65,60
  150g Menu 2Špagety s kuřecím masem a zeleninou, sypané sýrem / 1,3,7 /60,60
  200gMenu 3Smažený květák, vařený brambor, tatarská omáčka / 1,3,7,9,10 /51,70
  300gMenu 4Zeleninový salát s bylinkovým dresinkem a kuřecí nugetky / 1,3,7 /73,50
  200gNadstandardTrhaná vepřová plec v tortille se salátem coleslaw / 1,3,7,10 /76,50
   Polévka 1Česnečka s uzeným masem a opečeným chlebem / 1,3,9 /12,90
   Polévka 2Kulajda / 1,3,7,9 /18,20
[Collapse]Datum: čtvrtek 19.09.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Vepřové špalíčky, moravské zelí, houskový knedlík / 1,3,7 /58,50
  150gMenu 2Obrácený smažený vepřový řízek, bramborová kaše/ 1,3,7 /58,30
  200gMenu 3Zapečená dušená zelenina se sýrem, vařený brambor / 1,3,7 /51,60
  300gMenu 4Těstovinový salát s kuřecím masem a čerstvou zeleninou / 1,3,7 /60,60
  200gNadstandardKuřecí steak zapečený sušenými rajčaty a mozzarellou, krokety / 1,3,7 /76,30
   Polévka 1Hovězí vývar se smaženým hráškem /1,3, 9 /13,80
   Polévka 2Houbová krémová polévka / 1,7 /15,40
[Collapse]Datum: pátek 20.09.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Kuřecí kung-pao s jasmínovou rýží / 1,3,8 /54,70
  150g Menu 2Vepřové maso na kmíně, těstoviny / 1,3,7 /53,20
  300gMenu 3Kynuté borůvkové knedlíky s cukrem, tvarohem a borůvkovým žahourem / 1,3,7 /61,20
  350gMenu 4Salát z bulguru se zeleninou, s pestem a krůtím masem /1,7/61,30
  200g NadstandardVepřový steak, grilovaná kukuřice na másle, BBQ omáčka, americké brambory / 7,10 /76,50
   Polévka 1Kuřecí polévka s nudlemi / 1,3,9 /13,10
   Polévka 2Fazolová polévka s klobásou / 1 /14,50

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky zní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ V NAŠÍ JÍDELNĚ

V restauraci na viditelném místě je vyvěšen SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek.

U P O Z O R N Ě N Í

Každé restaurační zařízení, jako výrobce pokrmů, je povinno označit vyrobený pokrm tou alergenní složkou, kterou výrobek obsahuje.
Strávník musí být o složení jídla a obsahu jednotlivých alergenů v daném pokrmu informován. Označení má pouze informační funkci a každý strávník, s ohledem na svůj zdravotní stav, si musí obsah uvedených alergenů nevhodných pro jeho stravování kontrolovat sám. Provozovatel za výběr strávníka, při dodržení označení složení výrobku v nabídce jídel, nenese odpovědnost.