Datum
<< Předchozí týden
v
v
Následující týden>>
Váha porce
Popis
Název
Cena
[Collapse]Datum: pondělí 17.06.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Vepřový perkelt, houskový knedlík / 1,3,7 /55,30
  300gMenu 2Penne alacarbonara sypané rukolou / 1,3,7,9 /50,70
  300gMenu 3Gratinované brambory s kuřecím masem a špenátem / 1,3,7 / 53,60
  300gMenu 4Trhané lístky s medovo-hořčičným dresinkem a norským lososem / 4,10 /76,20
  200g NadstandardVepřový steak, restované fazolky na slanině, BBQ omáčka, americké brambory / 6 /77,80
   Polévka 1Drůbeží polévka se zeleninou a nudlemi / 1,3,9 /14,40
   Polévka 2Frankfurtská polévka / 1,7,9 /17,70
[Collapse]Datum: úterý 18.06.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Znojemská hovězí pečeně, houskový knedlík / 1,3 /65,80
  150gMenu 2Kapustový karbanátek, vařený brambor, kyselá okurka / 1,3,7,9 / 51,50
  200gMenu 3Královská zelenina na másle, krůtí plátek / 7 /63,20
  200gMenu 4Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem, máslová bagetka / 1,3,7 /68,50
  200gNadstandardKrůtí prsa zapečená tomaty a sýrem, bramborové plátky / 1,7 /75,60
   Polévka 1Hovězí vývar s kapaním / 1,3,9 /12,80
   Polévka 2Bílá zelná polévka s bramborem / 1,7 /13,50
[Collapse]Datum: středa 19.06.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150gMenu 1Špagety s paprikou, slaninou, česnekem a sypané parmezánem / 1,3,7 /53,20
  150gMenu 2Hovězí maso s koprovou omáčkou, houskový knedlík / 1,3,7 /65,40
  150gMenu 3Čevapčiči, vařený brambor, cibule, hořčice / 1,3,7,10 /52,80
  300gMenu 4Trhané salátové lístky se zelím a mrkví, tomatový dresink, hermelínové nugetky / 1,3,7 /75,20
  200gNadstandardKuřecí prsa zapečená slaninou a uzeným sýrem, hranolky, tatarka / 3,7,10 /76,90
   Polévka 1Drůbeží vývar s kapustou / 1,3,7,9 /13,20
   Polévka 2Čočková polévka s párkem / 1,3 /14,50
[Collapse]Datum: čtvrtek 20.06.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150g Menu 1Vepřová masová směs ( pikantní ), jasmínová rýže /1,3,7/59,70
  150gMenu 2Hovězí líčka na kořenové zelenině, bramborová kaše / 1,7,9 /66,50
  300gMenu 3Trhanec s hrozinkami, jahodami, šlehaný tvaroh / 1,3,7 /49,50
  300gMenu 4Salát z bulguru s čerstvou zeleninou a kuřecím masem / 1,13 /67,30
  200gNadstandardVepřová panenka pečená ve slanině s hořčicí a česnekem,pečené brambory,tatarka / 3,7,10 /76,50
   Polévka 1Drůbeží vývar s těstovinou / 1,3,9 /14,90
   Polévka 2Karotkový krém / 1,7 /15,90
[Collapse]Datum: pátek 21.06.2024
 [Collapse]Oddělen: Jídelna
  150g Menu 1Svíčková na smetaně, houskový knedlík / 1,3,7,9,10 /65,90
  200g Menu 2Uzené kuřecí stehno, bramborová kaše / 1 /52,10
  300gMenu 3Zapečené těstoviny se šunkou a kyselou okurkou / 1,3,7 /48,70
  300gMenu 4Houbové kroupeto se sýrem Grana Padano /7/55,10
  200gNadstandardTrhané vepřové koleno, hořčice, křen, chleba / 1,3,7,10 /74,50
   Polévka 1Zeleninová polévka / 1 /14,20
   Polévka 2Irská pikantní polévka / 1 / 16,10

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky zní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ V NAŠÍ JÍDELNĚ

V restauraci na viditelném místě je vyvěšen SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek.

U P O Z O R N Ě N Í

Každé restaurační zařízení, jako výrobce pokrmů, je povinno označit vyrobený pokrm tou alergenní složkou, kterou výrobek obsahuje.
Strávník musí být o složení jídla a obsahu jednotlivých alergenů v daném pokrmu informován. Označení má pouze informační funkci a každý strávník, s ohledem na svůj zdravotní stav, si musí obsah uvedených alergenů nevhodných pro jeho stravování kontrolovat sám. Provozovatel za výběr strávníka, při dodržení označení složení výrobku v nabídce jídel, nenese odpovědnost.